Kelly, onze "hero"

8 jaar

"Omdat Kelly tijdens haar (veel te korte) leven altijd bereid was anderen te helpen, zijn we ervan overtuigd dat ze dat ook na haar overlijden gewild zou hebben, mochten we het haar nog kunnen vragen. We putten er troost uit dat ze ook na haar overlijden vier kinderen en een volwassen man een nieuwe kans heeft kunnen geven, maar we missen haar nog elke dag..."

Video kijjken

José Marcel

22 jaar

“De bel. Politie aan de deur. 22 jarige zoon. Ongeval met fiets. Zeer ernstig. Met grote angsten en ontredderd naar het ziekenhuis. Hersendood. Voor de dokters het uitspraken vroeg ik hoeveel tijd we hadden vooraleer zijn organen werden gedoneerd. We hadden graag gehad dat ons dochter, die niet in de buurt woonde afscheid kon nemen. Na drie maand nam ik contact met de dienst orgaandonatie.

Wat een troost en goed gevoel was het te horen dat, er organen van onze zoon verder leven om anderen een betere kwaliteit van leven te geven. Zijn hart, een nier, de lever en huidweefsel kon hij schenken. Hij zou/ zal fier geweest zijn. Hij was heel zijn leven al een gever geweest.”

Diego

12 jaar

“Diego stierf omdat hij het ongeluk had de weg te kruisen en door een afgeleide automobilist werd aangereden. Het is vreselijk, maar onomkeerbaar.  Toen men orgaandonatie voorstelde was het aanvankelijk een schok.
Het was niet gemakkelijk bij de melding van het overlijden van uw kind om aansluitend een beslissing te nemen.
Diego's hart klopt nog steeds, een machine laat hem ademen... Diego redde op zijn 12 jaar levens. Een heldendaad. Zoals hij zijn er veel, allemaal anoniem, zonder medailles” – Vader van Diego

Lennert Cools

26 jaar, Brugge

Getransplanteerd op 9 maand oud. Momenteel kerngezond en tourend met een band door de hele wereld. Enkel en alleen mogelijk gemaakt door die ene donor die zo verder leeft.

Video kijjken

Binnenkort

Dit getuigenis zal op een later moment beschikbaar zijn. Blijf op de hoogte voor wanneer het hier zal verschijnen.

Binnenkort

Dit getuigenis zal op een later moment beschikbaar zijn. Blijf op de hoogte voor wanneer het hier zal verschijnen.

Het spel beëindigen